Waarom een veiligheidsgroep of een sanitair expansievat?

De veiligheidsgroep is niet iets dat in de boiler zelf zit, het is niet de ingebouwde elektronische veiligheid wat totaal iets anders is, dit is een apart overdrukventiel. Dit is bij wet verplicht om te hebben bij een elektrische boiler. 
Het is niet aan te raden de oude te hergebruiken wegens slijtage. Na jaren gebruik kan deze last hebben van kalkaanslag en eventueel defecten waarbij de goede werking niet gegarandeerd is. 

Het expansie vat is niet verplicht bij wet, 
maar is meer dan aangeraden voor de volgende redenen:
Bij boilers van meer dan 100 liter is dit nodig om de verhoogde druk op te vangen en zo de boiler niet nodeloos onder druk te zetten. De boiler zal langer meegaan, en zoals de meeste fabrikanten het ook voorschrijft in zijn garantievoorwaarden, is dit nodig om van de garantie te kunnen blijven genieten. 
Daarbovenop heeft dit nog het voordeel dat, door de verhoging van de druk door opgewarmd water ( zo’n 3%) ,U tot 3% op een gemiddelde waterfactuur aan verbruik bespaart doordat het expansievat deze overdruk opvangt. 
Dit voorkomt dat er ongeveer 1500 Liter per jaar niet verspilt wordt door nodeloos langs het overdrukventiel weg te druppelen. 

Wij bieden alleen veilige, vakkundige materialen en installaties aan zodat we onnodig onze klanten in gevaar brengen door het niet volgen van alle veiligheidsvoorschriften. Zodoende hebben onze klanten zo lang mogelijk veilig genot van hun aangekochte apparatuur.


Geen producten
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te optimaliseren.