Klik op het logo om de accumulatiekachel voor dat bepaald merk te zien.
 
 
 
 


Eindelijk duidelijkheid over digitale meters en accumulatiekachels:

In de laatste maanden is er veel informatie en misinformatie in de pers en op sociale media geweest over accumulatiekachels, nachtstroom, digitale meters, en het afschaffen van het nachttarief.  Wij hebben aan Fluvius gevraagd om een duidelijke uitleg hierover te bekomen.
Dit is het antwoord dat wij gisteren hebben gekregen:

Je krijgt de keuze om een ombouw van een uitsluitend nachtmeter naar een dag- en nachtmeter uit te voeren. We nemen de uitsluitend nachtmeter dan weg en vervangen deze niet naar een digitale meter.

Wat doet deze ombouw?

De digitale meter ontvangt het netsignaal om te wisselen tussen dag- en nachttarief. Hierdoor werkt de oplading van de verwarming nu enkel wanneer het nachttarief actief is.
Er is dan geen aparte registratie meer van de verwarming, maar dit komt mee op het telwerk van het nachttarief te staan.

Wil je de uitsluitend nachtmeter toch behouden, dan plaatsen we een tweede digitale meter. De registratie van de verwarming gebeurt dan apart op deze meter.

Heeft een klant een driefasige aansluiting voor de plaatsing van de digitale meter, dan blijft dit behouden. Aan de aansluiting zelf verandert er niets.


Met andere woorden, u blijft stroom geleverd krijgen zoals nu en uw accumulatiekachels blijven bruikbaar.  Accumulatiekachels zijn in vele gevallen nog steeds de beste oplossing om uw woning te verwarmen.
 


Wat is accumulatieverwarming?

Een accumulatiekachel slaat 's nachts de warmte op die uw radiatoren overdag uitstralen. Dergelijke kachel bestaat uit een kern, meestal stenen, met een hoog absorptievermogen, die de warmte bijhoudt. Rond die kern zit uiteraard een isolerende laag van rotswol of microtherm. Hierdoor kan de temperatuur in de kern oplopen tot 750° Tijdens de dag geeft de kern geleidelijk en naar behoefte zijn warmte af. De stralingswarmte is uiteraard het hoogst in de onmiddellijke omgeving van de kachel. Op heel koude dagen kan u wel een ingebouwde ventilator gebruiken om de warmte gelijkmatiger en sneller te verspreiden.


Wanneer is accumulatieverwarming interessant?

Veelgebruikte kamers: Accumulatieverwarming is geschikt voor ruimtes die voor een langere tijd verwarmd moeten worden. Een accumulatieverwarming wordt ook een spaarkachel genoemd. Door middel van een slimme thermostaat laadt de accumulator ‘s nachts op. Voor grote ruimtes die je dagelijks gebruikt zoals de woonkamer, zijn accumulatoren het best geschikt.

Goede isolatie: Accumulatoren werken het best in ruimtes die goed geïsoleerd zijn. Dan is hun energieverbruik het voordeligst.
 

Waarom kiezen voor elektrisch verwarmen?

Er wordt vaak gezegd dat elektrisch verwarmen duur is. Dit hoeft zeker en vast niet zo te zijn. Je moet alleen de juiste toepassingen kiezen. Accumulatieverwarming behoort tot de energiezuinigste manieren van elektrisch verwarmen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te optimaliseren.
Accepteer geselecteerde cookies