Klik op het logo om de accumulatiekachel voor dat bepaald merk te zien.


Wat is accumulatieverwarming?

Een accumulatiekachel slaat 's nachts de warmte op die uw radiatoren overdag uitstralen. Dergelijke kachel bestaat uit een kern, meestal stenen, met een hoog absorptievermogen, die de warmte bijhoudt. Rond die kern zit uiteraard een isolerende laag van rotswol of microtherm. Hierdoor kan de temperatuur in de kern oplopen tot 750° Tijdens de dag geeft de kern geleidelijk en naar behoefte zijn warmte af. De stralingswarmte is uiteraard het hoogst in de onmiddellijke omgeving van de kachel. Op heel koude dagen kan u wel een ingebouwde ventilator gebruiken om de warmte gelijkmatiger en sneller te verspreiden.


Wanneer is accumulatieverwarming interessant?

Veelgebruikte kamers: Accumulatieverwarming is geschikt voor ruimtes die voor een langere tijd verwarmd moeten worden. Een accumulatieverwarming wordt ook een spaarkachel genoemd. Door middel van een slimme thermostaat laadt de accumulator ‘s nachts op. Voor grote ruimtes die je dagelijks gebruikt zoals de woonkamer, zjin accumulatoren het best geschikt.

Goede isolatie: Accumulatoren werken het best in ruimtes die goed geïsoleerd zijn. Dan is hun energieverbruik het voordeligst.
 

Waarom kiezen voor elektrisch verwarmen?

Er wordt vaak gezegd dat elektrisch verwarmen duur is. Dit hoeft zeker en vast niet zo te zijn. Je moet alleen de juiste toepassingen kiezen. Accumulatieverwarming behoort tot de energiezuinigste manieren van elektrisch verwarmen.


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te optimaliseren.